Any questions? Call us: +40212243050    Mail us : office@aertech.ro
  • Follow us:
Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu

Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu

Air Conditioning

Pana acum, parintii care aveau copii bolnavi stateau si 4 ore la coada pentru o consultatie. De acum inainte, indiferent ca vorbim despre urgente minore sau majore acestea isi vor gasi toate rezolvare in noul departament de garda, dotat cu 22 de paturi, fata de 8. Triajul se va face pe coduri de urgenta.

  1. spitalul de copii
  2. Pacienti contaminati cu diferite substante periculoase vor fi preluati separat intr-o incapere speciala , in camera de decontaminare. Vor fi adusi aici de ambulante vor fi decontaminati dupa care vor fi transferati in salile de tratament

 

Dr. Elena Petrisor, Sef UPU Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu: “Avand mai multe paturi poti sa rulezi pacientii astfel ca cei din sala care asteapta sa aiba un timp de asteptare mult mai scurt.”

Pentru asemenea desfasurare de forte e nevoie de 4 medici in plus si de inca 15 asistente asta in conditiile in care 6 din 10 bolnavi sunt veniti din tara si majoritate reprezinta cazuri extrem de grave.

Consuela Salupa, asistenta: “Sunt cam patru de supravegheat in urgente minore , in resuscitare e asistentul si pacientul si medicul. Intotdeauana avem nevoie de ajutoare, de colegi”

6 milioane de euro s-au investit in constructia noii unitati de primiri urgente iar alte cateva sute de mii de euro, din sponsorizari, s-au investit in aparatura

Prof Dr. Dan Enescu: “Se pot asigura in clipa asta intre 50 si 100 de mii de copii pe an de pacient, cu tot ce inseamna preluare si stabilizare”

Pana in februarie 2016, capacitatea unitatii de primiri urgente va fi extinsa cu inca 30 % pentru a integra si urgentele minore de pediatrie dar si radiologia.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la inaugurarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, ca Guvernul a alocat pentru aceasta investitie 28 de milioane de lei de la buget si ca, in perioada urmatoare, va fi finalizat intreg sistemul UPU din Bucuresti.

“Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ este cu siguranta cel mai important spital din tara pentru ca este spital de copii. Deci, cred ca fiecare om se gandeste la sanatatea lui, dar in primul rand a copiilor. (…) Le multumesc si domnului Banicioiu si domnului Arafat ca m-au batut la cap sa alocam banii pentru UPU de la ‘Grigore Alexandrescu’, 28 de milioane de lei de la buget”, a declarat premierul.

Ponta a adaugat ca, pentru a face performanta, o unitate sanitara are nevoie de o baza materiala buna, dar si de una umana corespunzatoare. “Medicii vor sa lucreze daca au conditii si daca sunt respectati”, a adaugat premierul.

Ponta a povestit ca in urma cu mai multi ani a avut o urgenta medicala cu baiatul sau, Andrei, si a apelat la serviciile medicilor de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

“Medicul care l-a tratat mi-a zis: ‘Uitati in ce conditii lucram, daca am avea conditii mai bune nu am mai pleca din tara’. Ma bucur ca si asa, dupa mult timp, arata Unitatea de Primiri Urgente la standard european, cum de altfel arata si celelalte Unitati de Primiri Urgente pe care le-am inaugurat in ultima perioada in Bucuresti. Mai sunt inca doua si practic incheiem tot sistemul de Unitati de Primiri Urgente din Bucuresti”, a aratat premierul.

Ponta a mentionat, totodata, ca 18 maternitati din tara au fost modernizate in baza unui program derulat cu Banca Mondiala.

“Mai este una singura care se termina anul acesta si, practic, macar prima parte a unui lant medical normal – partea de maternitati – este la standard european. Spitalul de copii si celelalte centre de pediatrie cu siguranta vreau sa le facem, si mergem cu partea materiala”, a spus premierul.

Cat despre baza umana, Ponta a precizat ca prin marirea salariilor din sistemul medical cu 25% de la 1 octombrie nu se vor rezolva toate problemele angajatilor din domeniul sanitar, dar majorarea reprezinta un semnal important.

“Anul urmator avem deja pregatiti bani in buget pentru urmatoarea crestere de 25% si incercam, cu fiecare pas, dotare materiala si recompensare cat de cat… Spun cat de cat pentru ca, pana ajungem la salariile din Germania sau din Franta, mai dureaza, dar important este sa aratam directia in care mergem”, a mai declarat premierul.

El a precizat ca fondurile pentru maririle salariale provin din alocari suplimentare si din economiile facute de sistem de la introducerea cardului de sanatate.

“Nu se iau, se dau. Eu sunt cu Guvernul care da, Guvernul care lua era altul. Deci nu se ia niciun leu de la medicamente, de la servicii. (…) Dar sa mai spun ca s-au facut lucruri concrete: maternitatile, unitatile de primiri urgente, centrele medicale, salariile, ordinea care a inceput sa se faca la Casa Nationala prin introducerea cardului de sanatate – toate lucrurile acestea dau o strategie pentru viitor prin care tot mai multi oameni sa vada de ce sa ramana si de ce trebuie sa activeze si de ce trebuie sa fie respectati pentru munca extraordinara pe care o fac. Sanatatea si Educatia – orice tara normala isi pune toate eforturile in aceste doua domenii”, a mai afirmat premierul.

Alaturi de premierul Victor Ponta, la inaugurarea UPU a Spitalului ”Grigore Alexandrescu” s-au mai aflat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si secretarul de stat Raed Arafat.

Project info

Client : a3rtech_admin
Categories : Air Conditioning
Project Title : Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu


View Preview

Related work

Projects ventilation

30 January 2016

MALATYA

30 January 2016

Guvernul Romaniei

30 January 2016

Help-Desk