Any questions? Call us: +40212243050    Mail us : office@aertech.ro
  • Follow us:

Ce face un tehnician de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC)?

Majoritatea oamenilor presupun că tehnicienii HVAC repară doar unitățile de aer condiționat și încălzitoarele. Cu toate acestea, există și alte aspecte ale locului de muncă al lucrătorului HVAC care nu sunt atât de evidente. În general, tehnicienii HVAC oferă un serviciu valoros proprietarilor de case și întreprinderilor. Este posibil ca astfel de servicii să fie mai solicitate în următorul deceniu. Acest articol va detalia ce face un tehnician HVAC și perspectivele viitoare pentru astfel de servicii.

Indatoririle de bază ale postului

Sarcinile generale ale unui tehnician HVAC includ instalarea, întreținerea și repararea sistemelor de încălzire, aer și refrigerare. Tehnicienilor HVAC li se poate cere să îndeplinească o serie de sarcini minore în aceste domenii generale de lucru. De asemenea, unele companii HVAC își concentrează serviciile doar pe reparații sau instalare. S-ar putea specializa, de asemenea, în micro-nișe de HVAC, cum ar fi panouri solare, încălzire pe bază de apă și refrigerare comercială.

Unele dintre sarcinile comune ale tehnicienilor HVAC includ:

Echipamente de depanare pentru a determina sursa defecțiunii
Finalizarea instalării și reparațiilor în conformitate cu codurile județene și municipale aplicabile
Asistarea echipelor de dezvoltare a produselor prin consiliere cu privire la aplicațiile necesare
Planificarea și efectuarea instalării cablajului

Angajaților HVAC li se poate cere, de asemenea, să efectueze întreținerea regulată a sistemelor de încălzire și aer condiționat. Aceasta cuprinde curățarea conductelor, verificarea nivelurilor de lichid și instalarea de filtre noi.

Un alt aspect important al activității tehnicianului este furnizarea de servicii pentru clienți. Deși tehnicienii HVAC sunt instruiți să lucreze cu mașini, li se cere, de asemenea, să interacționeze zilnic cu oamenii. Tehnicienii vor trebui să fie atenți la nevoile clienților pentru a determina ce muncă este necesară și pentru a menține integritatea imaginii companiei lor.

Pericolele locului de muncă

Tehnicienii HVAC sunt supuși unui număr de condiții potențial periculoase. Tehnicienii sunt deseori obligați să lucreze în zone înguste, pe scări înalte lângă tavan sau pe acoperișurile caselor. Pot fi expuși vremii nefavorabile pentru perioade lungi de timp. Deoarece sunt chemate în clădiri fără control climatic funcțional, ele sunt, de asemenea, supuse temperaturilor extreme la cald sau la rece existente în interiorul unei locații.

Alte pericole includ lucrul cu substanțele chimice dăunătoare existente în unitățile de încălzire și răcire. În calitate de tehnician HVAC, trebuie să vă asigurați că purtați îmbrăcămintea de protecție adecvată și să eliminați în mod corespunzător agenții chimici folosiți. Aceștia trebuie să fie informați cu privire la reglementările de mediu care controlează modul de utilizare a acestor fluide.

Există câteva riscuri mai grave pentru lucrătorii HVAC care ar putea fi potențial letali. Pot fi expuși la monoxid de carbon, care poate fi otrăvitor. Deoarece tehnicienii HVAC intră frecvent în contact cu cablurile, riscă să fie electrocutați. De asemenea, pot suferi alte tipuri de arsuri și abraziuni ale pielii. Deși există riscuri asociate cu locul de muncă, acesta este de obicei efectuat în condiții de siguranță, atâta timp cât se acordă o îngrijire adecvată.

Mulți tehnicieni HVAC lucrează cu normă întreagă. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să lucreze în jur de 60 de ore pe săptămână, în funcție de sezon. Munca în acest domeniu necesită, de asemenea, un timp de călătorie extins, deoarece tehnicienii trebuie să se mute de la un loc de muncă la altul

Rezumat

Lucrul ca tehnician HVAC poate fi o carieră foarte satisfăcătoare. Această poziție oferă oportunitatea de muncă stabilă, deoarece există loc pentru mulți tehnicieni noi care pot intra pe teren. A fi tehnician HVAC plătește, de asemenea, bine și merită investiția pentru formare și educație. Dacă sunteți interesat să lucrați cu echipamente HVAC și vă bucurați să lucrați cu mâinile dvs., aceasta ar putea fi alegerea pentru carieră pentru dvs.

Help-Desk